dinsdag 6 augustus 2013

7 BESTE EENDAGSVLIEGEN UIT DE JAREN 80 DIE JE NOOIT MEER VERGEET…

Ik ben geboren in de jaren 80, maar was daardoor nog te jong om het echt mee te hebben gemaakt. Toch ken ik een heleboel liedjes die er in die tijd zijn gemaakt. Grotendeels omdat ze nog steeds op de radio gedraaid worden en ook omdat ze voor tijdens het uitgaan echte dansnummers zijn. Zelf de kinderen die nu geboren worden zullen als ze ouder worden nog hits van de jaren 80 kennen hierdoor. Een heleboel artiesten hebben het echt gemaakt, ik noem bijvoorbeeld Madonna, maar er zijn ook een heleboel eendagsvliegen uitgebracht. Als je de clips bekijkt is het heel leuk om te letten op de verschillende 80's stijlen die je voorbij ziet komen.

1. Dexy’s midnight runners – come on Eileen.
Typisch voor die tijd waren de overalls en hun grote bossen met haar dat alle kanten op stond. Het liedje heeft een electric beat en klinkt daarom lekker in de oren. Iedereen kan dit nummer meezingen. Maar come on Eileen, je kunt echt wel een betere vent vinden dan deze gasten …

2. Rock Steady Crew – (Hey You) Rock steady crew.
Dit is voor mij een special plaatje. Hij stond namelijk op nummer 1 toen ik geboren werd. Deze hiphop groep uit New York heeft het helaas niet langer vol gehouden. Mede door een wurgcontract liep de groep op een dood spoor.

3. Sam Brown – Stop.
Zo’n mooi in elkaar gezet en gezongen liedje, maar helaas verder helemaal geen hits gehad. Wel heeft ze veel gezongen in achtergrond koren zoals bij Pink Floyd. Na de eendagshit Stop heeft ze nog wel albums uitgebracht, de laatste in 2007.

4. Soft Cell – Tainted Love.
Een Engels Synthersizerduo die in 1981 het debuutalbum uit brachten met de wereldhit Tainted Love. Het was maar van korte duur, want in 1983 zijn ze alweer uit elkaar gegaan. Nog even een reuni gehad waarvan de concerten goed bezocht werden, maar die geen hits brachten.

5. Sugerhillgang – Rapper’s delight.
Deze vrolijke hit brengt me elk jaar weer in een zomers humeur. Zonnetje erbij, cocktailtje en een strand missen soms nog wel, maar die denk ik er allemaal maar even bij.

6. June Lodge & Prince Mohammed – Someone loves you honey.
Als je deze versie niet kent, dan ken je vast wel de versie die T-spoon in 1996 uit heeft gebracht van dit nummer. June is zelf geboren in Amerika en is opgegroeid in Jamaica. Dit is terug te horen in het nummer. En kijk die Prince Mohammed eens soepel in de heupjes zijn...

7. Tight Fits – The lion sleeps tonight.
Timon en Pumba zingen dit nummer in Disney’s Leeuwenkoning. Hiervoor werden ze aangeklaagd. Niet door Tight Fits, maar door degene die oorspronkelijke het liedje hadden geschreven in 1939. Tight Fits scoorde er in Nederland hun enige hit mee.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Populaire berichten