woensdag 30 januari 2013

9 SPORTOEFENINGEN OM SAMEN MET JE VRIEND TE DOEN...


Als je een relatie hebt met iemand die net zo sportief is als jij, dan is het leuk om dit samen te gaan doen. Er zijn een heleboel sporten en oefeningen die jullie samen kunnen gaan doen en waar je elkaar voor nodig hebt. Denk maar eens aan squash, tennis of badminton, maar ook buiten, zonder attributen kun je elkaar gebruiken om flink te trainen.

1. Buikspieren.
de een gaat op de grond liggen. De ander staat met z'n voeten elk aan de andere kant van het hoofd van degene die ligt. Degene die ligt pakt de enkels vast. Nu doet hij zijn benen omhoog. Degene die staat geeft een klein zetje terug. Als je ligt moet je ervoor zorgen dat je voeten niet de grond raken. Stop ze net boven de grond en doe ze weer omhoog.

2. Plank met aantikken.
Ga met jullie gezichten tegen over elkaar als een plank staan. Een plank is dat je leunt op je voeten en op je handen, maar zorg dat je zo recht mogelijk bent, zonder hoek bij je heupen. Tik nu om de beurt elkaars linker en elkaar rechter hand aan. 
Je kunt er ook een wedstrijdje van maken. Probeer elkaars handen weg te trekken zodat de ander uit balans raakt.

3. Tijgeren.
Een van jullie gaat als een bruggetje staan. De ander Tijgert er onderdoor. Ben je eronder door, dan ga jij als een brug staan en kan de ander er onderdoor.

4. Op staan en neergaan.
Ga staan met je benen iets wijder dan heupwijdte. De ander doet dit ook, maar met 1 voet tussen jouw voeten en de ander ernaast. Als je rechts bent, staat de voet er links naast. je pakt elkaars rechter arm stevig vast. Nu gaat de aanzitten op de grond en de ander staat recht. Zorg dat je voeten blijven staan. Nu komt degene die zit omhoog terwijl jullie aan elkaars arm trekken en gaat de ander zitten, wissel dit zo snel mogelijk af.

5. Plank en springen.
De een gaat als een plank liggen. De ander leunt om de schouders van de plank en springt met beide benen van rechts naar links en weer terug. Snel en veel achter elkaar. Wissel daarna om. 

6. Combinatie.
Met z'n tweeen kun je een heleboel goed combinaties maken. De een gaat squatten terwijl de ander naar de overkant springt. aan de overkant drukt hij zich 10 keer op en rent dan terug om vervolgens de rollen om te laten draaien. Dit kun je met een heleboel oefeningen doen en de afwisseling maakt het leuk.

7. Wedstrijdje.
Start naast elkaar met knieheffen. een van de twee telt hard af  en dan sprinten jullie er vandoor. Door dit samen te doen, geef je alles en ben je sneller.

8. Knieheffen.
1 van de twee houdt zijn handen plat met de handpalm naar beneden op heuphoogte. De ander gaat ervoor staan en gaat knieheffen. De knieen moeten elke keer de handpalmen aanraken. Zo wordt je gedwongen om je knieen hoog op te trekken en ben je beter aan het trainen. Wissel daarna om

9. Boxen.
De een houdt zijn handen met de handpalmen vooruit. De ander gaat er tegen aan stoten, een voor een met de vuist. Houdt het ritme hoog.

Nu heb je weer iets om samen met je sportieve vriend te gaan doen en hij kan niet wijgeren, want jullie hebben elkaar hierbij nodig! Heel veel succes met trainen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Populaire berichten