woensdag 13 februari 2013

11 LIEDJES MET 'GIRL' IN DE TITEL...

Er worden een heleboel nummers geschreven en bij elk nummer hoort natuurlijk een titel. Soms ligt de titel erg voor de hand omdat het een zin of woord is wat veel voor komt in het nummer, maar soms is het ook een titel die je niet verwacht. De volgende nummers die hier voor je onder elkaar staan hebben allemaal het woord 'Girl' in hun titel. je wilt niet weten hoeveel nummers er zijn met dit woord in de titel, maar ik hou het bij een klein aantal, de leukste.

1. Nirvana - About a girl.
Ik wist in het begin niet dat er in de titel van dit nummer 'Girl' voor kwam. Vindt het wel een erg mooi nummer van de helaas veel te vroeg overleden rocker Kurt Cobain en zijn band Nirvana.

2. Chemical Brothers - Hey Boy, Hey Girl.
Dit nummer kan niet ontbreken in deze lijst. Het is bijna het enige wat ze zingen en de beat is echt super relax. Ik begrijp alleen niet waarom ze eerst girl zingen en daarna boy, maar het in de titel andersom staat, of heb ik het verkeerd begrepen?

3. Madonna - Material Girl.
Aan welk nummer denk je als je een nummer met in de titel het woord 'Girl' moet noemen? Precies, Madonna met Material Girl. Ze bracht het nummer uit in 1984 en het was haar tweede singel van het album Like a Virgin. Helaas kan ik de officiele clip niet vinden, dus heb ik een live optreden van haar geplaatst. In de officiele clip ziet madonna eruit als Marilyn Monroe toen ze 'Diamonds are a girls best friends' song. Het nummer gaat, zoals je al had verwacht, over materialisme. Naast Materical girl heeft Madonna nog veel meer nummers met 'girl' in de titel. denk bijvoorbeeld aan Who's that girl, What it feels like for a girl en Bad girl.

4. Tori Amos - Cornflake Girl.
Niet het bekendste nummer van Tori Amos. Al horen we niet veel meer van haar, ze heeft in het verleden een heleboel goede nummers gemaakt en treedt zelfs in ons land nog op.

5. Destiny's Child - Girl.
In 2005 brachten de drie meiden van Destiny's Child het nummer 'Girl' uit. De clip van 'girl' is afgeleid aan de serie 'sec and the city' die op dat moment een grote hit was en waar mensen nu nog vaak naar kijken. de schoenen, kleding, problemen en vriendschap komen hier naar voren.

6. 702 - Where my girls at.
In 1999 brachten de meiden van 702 het nummer 'Where my girls at' uit. Het kwam van hun tweede album, maar braken met dit nummer pas echt door. Het nummer is geproduceerd door Missy Elliott en Keybeats. Old school, maar o zo lekker om op te dansen.

7. Aqua - Barbie Girl.
Niet een hoogstaand liedje, maar wel een geweldige hit van de Deens-Noorse muziekgroep Aqua. Het nummer gaat over de bekende pop van Mattel, Barbie. Er zijn nog twee rechtzaken over dit nummer geweest. Mattel vond dat er met dit nummer een slechte naam gegeven werd aan Barbie en Aqua beschuldigde Mattel van Laster. Pas in 2002 is er een uitspraak gekomen, terwijl het nummer al in 1997 is uitgebracht.

8. Sister Sledge - All American Girls.
In 1972 is Sister Sledge opgericht en bestaat uit vier zussen. Ze scoren al grote hits voordat dit nummer in 1981 uit kwam. Wat mij betreft had er wel een andere clip bij gekund, maar in 1981 waren de meeste clips als deze.

9. Alexis Jordan - Good Girl.
Als 14-jarige deed Alexis Jordan mee met Amerca's got Tolent waar ze Whitney Houston na deed. Ze schrijft al van jongs af aan haar eigen muziek en om haar hart voor muziek te volgen is ze verhuisd naar Atlantis, Georgia. Ze kwam niet echt van de grond, maar via Youtube is ze ontdekt door het grote publiek en ook door het productiehuis van stargate en Jay-z. Good Girl is haar tweede nummer van haar eerste album. helaas voor haar niet zo'n grote hit als Happiness.

10. Garbage - Stupid Girl.
In 1995 heeft Garbage het nummer Stupid girl uitgebracht. Al hoewel de band niet altijd even succesvol was, hebben ze wel een single voor de gelijknamige James bond film 'The world is not enough' uitbrengen. Stupid girl staat o.a. op het album van de vrouwenfilm 'In her shoes'.

11. Anouk - Girl.
Toch nog eentje van eigen bodem. Onze eigen Haagse Anouk heeft een nummer geschreven met de titel 'Girl'. Ik vergeet nooit meer wat ze over deze clip heeft gezegd. Ze was op dit moment zwanger en ze was zo trots op haar borsten dat ze ze flink in beeld heeft gebracht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Populaire berichten