vrijdag 1 maart 2013

5 MANIEREN OM VAN JE SCHULDEN AF TE KOMEN...


Door de crisis zitten we veel krapper bij kas dan voorgaande jaren. Soms moet je leningen afsluiten die je later niet kunt terug betalen. Dit brengt een hoop stress met zich mee. Mocht je last hebben van schulden dan zijn hier 5 tips waaraan je kunt gaan werken en die ervoor zorgen dat je van je schulden af komt.

1. Maak een begroting.
Zorg er eerst voor dat je een overzicht hebt van je inkomens en uitgaven. Zo kun je precies zien waar je je geld aan uit geeft en wat er binnen komt. Misschien kun je al in een opslag zien dat je soms te veel uitgeeft aan iets dat je eigenlijk niet nodig hebt. Je kunt goed zien waarop je kunt besparen.

2. Zet je schulden op een rij.
Naast je in- en uitgaven in het belangrijk om te weten hoeveel schulden je hebt en waar die allemaal lopen. Zet ook in dit overzicht hoeveel je per maand eraan aflost en wat je nog moet betalen.

3. Vergelijk begroting met schulden.
Als het goed is, heb je nu een overzicht van wat je te besteden hebt, en wat je aan je schulden betaalt. Als je schulden meer kosten dan je kunt opbrengen, is het hoog tijd om die schulden weg te werken.

4. Voorstel aan schuldeisers
Stuur je schuldeisers een brief met daarin de vraag om een regeling te treffen. Zo kun je vragen om bepaalden aflossingen tijdelijk stop te zetten om zo andere schulden sneller af te kunnen lossen.

5. Zoek professionele hulp
Lukt het niet om met bovenstaande stappen uit de schulden te komen, zoek dan professionele hulp bij een gemeentelijke kredietbank of een schuldhulpverlenende instelling die is aangesloten bij de NVVK (Nederlandse Vereniging voor Volkskrediet).

Als je meer informatie wilt hebben over het wegwerken van je schulden, kun je deze twee websites raadplegen: Zelfjeschuldenregelen en NIBUD.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Populaire berichten