donderdag 7 februari 2013

8 SIMPELE STAPPEN OM JE KLEDINGKAST OP TE RUIMEN...

Het schoonmaken en opruimen van je kledingkast kan veel tijd en inspanning kosten, maar het hoeft je helemaal niet te laten stressen. Je kledingkast opruimen kan veel simpeler en makkelijker als je de volgende acht simpele stappen volgt die ervoor zorgen dat je je kledingkast goed opruimt. 

1. Zorg voor opbergdozen.
Het eerste waar je voor moet zorgen voordat je je kast opruimt is dat je genoeg dozen of tassen om je heen hebt om tijdelijk je kleding in te kunnen doen. Dat zorgt ervoor dat je geen stapels kleding door het huis hebt liggen die omvallen en die vies worden.

2. Opruimen.
Nu is het tijd om alle kleding eruit te halen en te ordenen. Als je een hele grote volle kast hebt kan dit wel een beetje op je af komen, maar je kunt het. Haal alles per plank eruit zodat je niet her en der nog wat stapels op planken hebt liggen. Haal alles eruit en ga nu per stapel wat truitjes of broeken eruit halen.

3. Sorteer.
Nu is het belangrijk dat je de kleding gaat scheiden. Wat wil je nog bewaren en trek je nog echt aan, wat kan weg naar een tweedehandswinkel en wat kan in de prullenbak omdat het verkleurd is of te veel gaten bevat. Doe dit met elk stuk uit je kledingkast, ook je riemen, tassen en andere kleding. Denk goed na of je alles wel draagt. Vaak bewaren we dingen omdat we denken het nog aan te kunnen, maar dat kan dan echt niet meer en je doet het niet meer. Een kleinere inhoud van je kast is voldoende, we hoeven geen grote kast vol. de helft dragen we dan toch niet.

4. Opbergen.
Nu kun je alle kleding die je weg wilt geven naar de tweedehandswinkel brengen en kun je de kleding die weg moet weggooien. Het is even moeilijk, maar achteraf zal het je goed doen om van deze kleding af te zijn. Kleding die opgepropt op elkaar in een kast liggen gaan snel kreuken, voor de kleding die je draagt is het belangrijk om ruimte hebben.

5. Wegstoppen.
De kleding die je wilt bewaren moeten nu netjes gesorteerd in de overige bakken of tassen geplaatst worden. Doe alle truien bij elkaar, alle broeken en alle truitjes, zodat je straks weet hoeveel ruimte je op een plank nodig hebt om je kleding kwijt te kunnen. Niks is zo vervelend als stapels die omvallen of waar je niks meer op kan leggen.

6. Schoonmaken.
Nu is het tijd om de hele kledingkast schoon te gaan maken. Het klinkt misschien een beetje onnodig, maar geloof me, een schone kast is zo veel beter voor jezelf, je kleding en de lucht. je wilt je kleding toch niet op stoffige planken neer leggen? Het is nu ook de tijd om je hangers goed op te hangen en misschien vindt je nog wel papiertjes her en der in je kast die er per ongeluk ingekomen zijn.

7. Evalueer.
Bekijk je kledingkast. Zitten de planken nog op de juiste hoogte, heb je genoeg ruimte voor je stapel kleding die je erin wilt doen. Misschien heb je nog een extra plank nodig of heb je meer hangers nodig. Dit is de tijd om goed over je indeling na te denken.

8. Organiseer.
Nu je kast schoon is en je voldoende ruimte hebt voor al je spullen kun je je tassen en dozen erbij pakken om de stapels keurig in de kast te leggen. Ga slim te werk, leg kleding die je vaak draagt op plaatsen waar je makkelijk bij komt en kleding die je minder draagt op wat hogere of lagere planken. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Populaire berichten