woensdag 6 februari 2013

8 MANIEREN OM JE ARTISTIEKE KANT TE ONTDEKKEN...

Heb je je ooit afgevraagd of je artistiek bent en hoe je deze kunt ontplooien? Waarschijnlijk heb je altijd gedacht dat je niet goed genoeg bent voor de kunst. Maar er zijn verschillende manieren om je artistieke kant te ontdekken en je hoeft daar echt geen professional voor te zijn om wat moois te maken. Kunst is er voor iedereen en je kan er al van genieten door een simpel kunstwerk te maken. Je artistieke kant is er om te ontdekken. Hoe je dit kunt doen? Lees hier de manieren om je artistieke kant te ontdekken en te ontplooien.

1. Je hoeft niet perfect te zijn.
Verwacht niet van jezelf dat je gelijk al een professionele kunstenaar zal worden. Als je dit in gedachten neemt leg je je doelen niet te hoog en zal je niet te snel afhaken omdat het niet lukt deze doelen te behalen. Sommige kunstenaars doen er jaren over om een goede kunstenaar te worden. Ze hebben klassen en cursussen gevolgd en soms alles aan de kant gezet om de kunstenaar te worden die ze zijn geworden. Ga aan de slag, leer van je fouten en je zult steeds beter worden.

2. Durf fouten te maken.
Zoals ik net al schreef hoef je niet perfect te zijn, je kunt het niet in een keer goed doen. Durf fouten te maken en leer van je fouten. Zie het als een les om hoger op te komen. Vroeger op school heb je vast ook niet alleen maar tienen gehaald, maar toch ben je gekomen waar je nu bent. Wees niet te kritisch op je eerste werk, niemand kan het de eerste keer super doen.

3. Probeer dingen uit.
Weet je al wat voor een kunst je wilt gaan maken, of ben je nog aan het ontdekken wat je leuk vindt om te doen? Probeer zoveel mogelijk dingen uit zodat je weet wat je leuk vindt om te doen. Als je dan daadwerkelijk iets hebt gevonden kun je klassen nemen zodat je de beginselen alvast aan leert.

4. Oefen veel.
Zoals het gezegde al zegt: Oefening baart kunst. Om goed te worden in de kunst die je beoefend, moet je veel oefenen. Je zult nooit verder komen door dit niet te doen. Net als een taal leren, waarbij je de woordjes continu herhaald, zul je ook de techniek van de kunst moeten blijven oefenen. je zult zien dat je er vanzelf beter in wordt.

5. Neem een cursus.
Cursussen zijn ideaal om de basis en daarna de fijne kneepjes van de kunst te leren. Zelf kun je jezelf een verkeerde techniek aanleren waar je later moeilijk vanaf komt. Leraren kunnen je helpen de goede techniek te krijgen en ze hebben vast nog veel meer tips voor je. Een cursus valt vaak qua prijs ook wel mee en je hebt mensen om je heen die hetzelfde denken en op hetzelfde niveau zitten als jou.

6. Ontdek.
Om je eigen werk beter te laten worden kun je naar andere werken kijken. Ga langs galeries waar dezelfde kunst getoond wordt. Bekijk ze kritisch en leer van wat je ziet. Bekijk hoe ze het werk gemaakt hebben. Daarnaast kun je ook van ander soort werk leren en inspiratie uit opdoen.

7. Kunst kent vele vormen.
Er zijn mensen die vinden dat kunst alleen maar voor de rijke mensen is en dat je kunst alleen maar in het museum ziet. Dit is niet waar, kijk om je heen. Op straat, op scholen, overal zie je kunst. De kunstwerkjes van de kinderen, graffiti en de beelden in de parken zijn prachtige voorbeelden van kunst de niet in een museum staan, maar die je overal kunt vinden.

8. Geniet.
Het belangrijkste is dat je zelf geniet van wat je aan het maken bent. Je emoties zullen zich vertalen in je kunstwerk, dit kan van verdrietig zijn tot heel vrolijk zijn, maar je kunt het niet goed overdragen op het kunstwerk als je niet geniet van het werk dat je maakt. Vergeet deze laatste dus absoluut niet!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Populaire berichten