woensdag 10 juli 2013

9 RECEPTEN OM EEN HEERLIJKE CHOCOLADETAART TE MAKEN...

Of je nu aan de lijn bent of niet, chocolade is goed voor je...mits je het in een kleine hoeveelheid eet. Ikzelf ben gek op de dikmaker, witte chocolade, die helaas niet zo goed voor je is als pure chocolade. Omdat we allemaal wel eens een verjaardag hebben, vrienden op bezoek of gewoon een lekkere middag zin hebben om te gaan bakken heb ik 9 heerlijke chocoladetaart recepten voor je opgezocht en de links voor je onder elkaar gezet.

1. Nigella Feasts - Chocolate Heaven: old-fashioned choc cake.
Nigella is 'the Best'  als het gaat om chocolade recepten. Van chocolademelk tot kleine chocolade hapjes, ze maakt ze allemaal. Dit is een taart die ik zelf ook al gemaakt heb en echt verrukkelijk is. Helaas kan ik alleen maar het recept in het Engels vinden, ik hoop dat je dat begrijpt.

2. Oostenrijkse Sachertorte.
Als je in Wenen bent moet je zeker naar Mozart CafĂ© aan de Philharmonikerstrasse 4. Ik ben er nog nooit geweest, maar de schrijfster van dit blog geeft het als tip mee. Ze schijnen er super lekkere taarten te hebben en ze heeft het recept ervan neergezet op haar blog.

3. Glutervrije chocolade taart.
Voor de mensen die geen gluten mogen zijn er ook een aantal varianten van de  chocolade taart. Zelf maak ik dan altijd een chocolademousse merengue maar deze taart ziet er ook heerlijk uit om de volgende keer op tafel neer te zetten.

4. Witte chocolade cheesecake.
Mijn vriendinnen zijn helemaal weg van cheesecake. In Amerika heb je een heleboel cheesecake factory's waar ze wel 30 verschillende, als het er niet meer zijn, cheesecakes hebben. Van chocolade cheesecakes zijn er al 10 varianten. Dit is er een van.

5. Koeienmelk vrije chocolademousse taart.
Tegenwoordig komen een heleboel mensen er achter dat ze niet tegen koeienmelk kunnen. dat is best wel vervelend als je bijvoorbeeld een taart wilt maken met chocolademousse. Gelukkig zijn er een heleboel andere varianten zoals sojamelk of geitenmelk. Deze chocolade mouse taart is met sojamelk bereid.

6. Taart van witte chocolade, frambozen & kokos.
Frambozen en witte chocolade mmm wat een heerlijke combinatie. Daar nog wat kokos aan toe voegen en je hebt me helemaal om.

7. Chocolade taart met bietjes en Kardemom.
Een chocoladetaart kan ook best wel gezond zijn, als je er gezonde ingredienten aan toe voegd zoals bietjes en kardemom. Zo voel je je net iets beter wanneer je nog een stukje chocolade taart pakt en lekker zit op te eten.

8. Chocolade taart zonder gluten suiker en melk.
Kan het nog beter! Een super lekkere chocolade taart die niet de ingredienten bevatten waar de meeste mensen een allergie voor hebben. En geen suiker, dan is helemaal mooi meegenomen. Deze taart bak je niet alleen met plezier, maar eet je ook met plezier op!

9. Chocoladetaart met sinaasappel twist.
Chocolade gaat heel goed samen met fruit. Aardbeien, frambozen, maar ook sinaasappels kun je toevoegen aan een heerlijke taart. Door haar vrienden meerdere malen als lekker bestempelt staat dit recept op haar blog.

Ik kan maar een ding zeggen! Heer veel plezier met bakken en nog meer plezier met opeten!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Populaire berichten