maandag 17 december 2012

EET JE MOOI: JE HUID

Je hebt een drukke baan, rent van hot naar her en tussendoor probeer je jezelf nog te verzorgen met allerlei cremetjes en middeltjes terwijl je snel iets naar binnen werkt. Zou het niet geweldig zijn als je de twee dingen kan samenvoegen zodat je rustig op de bank wat kan eten terwijl je eten er voor zorgt dat je er gezond uit ziet? Voor iedereen die een stralende huid wilt hebben is goed en gezond eten onmisbaar. Wil je mooi zijn? Goed en gezond eten? Weten welke natuurlijke mooimakers er zijn? We hebben de mooimakers voor je huid onder elkaar gezet en een lekker gerecht toegevoegd.

1. Drink genoeg water.
Een mooie zachte huid regel je voornamelijk met de vochthuishouding. Om de celwanden van de huid sterk te houden en de vochtbalans in de huid op pijl te houden is het van groot belang voor je huid om veel water te drinken. Gemiddeld moet je anderhalve liter vocht binnen krijgen en dan het liefst water, geen koffie of zwarte thee.

2. Eet goede vetten.
Goede vetten die je huid smeren, de celwanden stevig en sterk houden en vochtverlies van je huid voorkomen, zitten in de volgende producten.
- Vette vis, zoals zalm, tonijn, sardines, haring en makreel.
- Avocado.
- Cashewnoten.
- walnoten.
- Amandelen.
- Olijfolie.

3. Eet kiwi's en citrusvruchten.
Behalve goede vetten is het eten van kiwi's en citrusvruchten goed voor iemand die een te droge huid heeft of een schilferige huid. De vitamine C die hierin zit zorgt voor een gezonde huid.

4. Heerlijk gerecht met avocado en olijfolie van Jamie Oliver.

Aardappelsalade met Avocado en tuinkers.
bijgerecht, vegetarisch, 4 personen, 30 minuten bereiden.

ingredienten:
- 700 gram schoongeboende nieuwe aardappeltjes
- 1 grote rijpe avocado
- 3 bakjes tuinkers
- olijfolie
- sap van 1-2 citroenen

bereiden
Kook de nieuwe aardappeltjes gaar in gezouten kokend water en giet ze af. Snijd de avocado doormidden en haal de pit er uit. schil de avocado en snijd hem in de lengte in dikke plakken of brokken en leg ze in een kom.
Snijd de wat grotere aardappeltjes door tweeen, zo komt het vruchtvlees in aanraking met de olijfolie en  het citroensap. De kleintjes kun je heel laten. Doe de aardappeltjes bij de avocado in de kom. Voeg bijna alle tuinkers toe en naar smaak olijfolie en citroensap.
Breng de salade op smaak, schep hem om en serveer hem op een groot bord met de rest van de tuinkers erover gestrooid. Deze salade is subliem bij kip, vis (vette vis is goed voor je huid) of als salade op zich, vooral 's zomers. 

Eet smakelijk!




Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Populaire berichten